Održan „Lopata Party“ u Tuzli!

„Kad se vrijedne ruke slože, sve se može, sve se može!“, – bila bi ovo sigurno parola akcije koja je održana jučer na Trgu slobode u Tuzli simboličnog naziva „Lopata party“, a u organizaciji Humanitarnog Udruženja građana „City Angels“. Iako je , po procjenama meteorologa, dan bio jedan od najhladnijih u zadnjih nekoliko godina vrijednim građanima Tuzle nije bilo teško izaći i pomoći da svi zajedno očistimo od snijega važnije pješačke zone grada. Nesebičnu pomoć pri realizaciji akcije dali su i volonteri Fondacije tuzlanske zajednice, te članovi Organizacije za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh”, „ASPF“ Asocijacija studenata pravnog fakulteta Odred izviđača KRIN Tuzla, UKUD-a “Zvonko Cerić” Tuzla, PD „Konjuh“ Tuzla i mnogobrojni prosvjetni radnici,učenici, sportisti, penzioneri i novinari koji su s lopatom u rukama podržali „Lopata party“.

U nekoliko sati rada očišćeni su Trg slobode, centar grada, dio Mosnika, Bulevara, Slatine i Šeste bosanske, te prostor oko Doma zdravlja Tuzla. Uz dosta dobre zabave, smijeha, druženja svih generacija i tople napitke svi koji su bili dio ove akcije dali su svoj konkretan doprinos da od sakupljenog snijega bude napravljen veliki Snješko Bijelić.

Gradski anđeli ovom prilikom se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način uzeli učešće na ovoj akciji. S ponosom možemo reći da smo iz Tuzle još jednom svima poslali poruku jedinstva, mira, suživota i tolerancije.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5707203546955281841]

(VisokoIN)