Održan centralni predizborni skup Mustafe Cerića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Centralni predizborni skup nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Mustafe Cerića održan je večeras u sarajevskoj Skenderiji. Podršku Ceriću dali su Stjepan Kljuić, Edhem Bičakčić, dr. Nedžad Firduz, predsjednik Stranke novog puta Zemir Sinanović, a video linkom podrška je stigla od Azema Vllasija, Jelka Kacina, te mostarskog muftije Seida ef. Smajkića.

Cerić je govoreći o projektu “4+“ pojasnio da je to rad, red, razvoj i ravnopravnost, te da bi se sve to postiglo, član Predsjedništva BiH mora biti bez stranačkih okova, te da mora imati jasan cilj i put kojim treba ići BiH.

A jedan od ciljeva je da BiH bude u NATO-u, da bude dio razvijenog svijeta.

“Pred vama sam kao jedan od vas i kao član Predsjedništva najvažniji zadatak je da zaustavim stagnaciju zemlje i odredim joj jasan cilj, a sa mnogim izazovima se moramo odlučno suočiti”, kazao je pored ostalog Cerić.

Sarajlijama je poručio da ne treba gurati stvari pod tepih, te da o problemima GRAS-a, Sarajevo Gasa, ZOI-ja treba otvoreno razgovarati ko ih je prouzrokovao.

Naglasio je da vlasti do sada nisu znale od “visočkih piramida“ napraviti turistički brend pa opstruiraju iskopavanja u Visokom, kao i to da BiH nije zaslužila da bh.manjinske zajednice traže svoja prava u Strazbugu, jer je BiH uvijek bila poznata po multietičnosti i toleranciji.

Podsjetio je da razvijena država je ona država koja igra aktivnu ulogu u pravcu ekonomskog razvoja i korištenja domaćih resursa za ispunjenje potreba građana. Uz trenutnu stopu privrednog rasta našoj zemlji bi trebalo 35 godina da dostigne prosjek razvoja EU.

“Zato zagovaram oživljavanje velikih preduzeća kao pokretača privrednog rasta, povećanje javnih investicija, planove za oporavak ekonomije, kreiranje zdrave poslovne klime za domaći privatni sektor”, kazao je Cerić.

Također je podsjetio na siromaštvo u BiH te je kazao da će se zalagati za zaštitu najsiromašnije kategorije stanovništva, obavezno srednješkolsko obrazovanje i pravo na zdravstvenu zaštitu, ravnopravnost povratnika u BiH.

Naglasio je da će njegova prva zvanična posjeta kao člana Predsjedništva BiH biti posjeta Kosovu i Albaniji.

(VisokoIN/Fena)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.