Održan sastanak povodom bezbjedonosne situacije u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U cilju poboljšanja bezbjedonosne situacije u Visokom, općinska načelnica je upriličila sastanak na kojem su prisutvovali ministar MUP-a ZDK Hajrudin Žilić, načelnik PU II Visoko Mirsad Pehadžić, načelnik Sektora uniformisane policije Esnaf Buza, pomoćnik komandira za kriminalitet Elvedin Fišek i predsjedavajuća Skupštine ZDK Draženka Subašić.Povod ovog sastanka su nedavni nemili događaji nakon kojih je Načelnica uputila hitni dopis na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Ze-do kantona te na ruke ministra i Policijskog komesara u vezi sa bezbjednošću građana i imovine na području općine Visoko.

Na osnovu vođenih razgovora,zaključeno je slijedeće:

1. Odmah pristupiti realizaciji projekta ” Video nadzor”, formiranjem tima za realizaciju.

Nosilac aktivnosti: Općina Visoko,PU Visoko,MUP ZDK.

2.Kontinuirano nastaviti pojačan nadzor i aktivnosti policijskih snaga na suzbijanju kriminaliteta na području općine Visoko.

Nosilac aktivnosti : MUP ZDK i PU Visoko

3.Pojačati inspekcijski nadzor nad radom ugostiteljskih objekata , kladionica i slično(radno vrijeme,odobrenja za rad ,ljetne bašte itd.).

Nosilac aktivnosti Kantonalne inspekcije ,općinske inspekcije i nadležne općinske službe.

4. Kadrovski pojačati Policijsku stanicu u Visokom.
Nosilac aktivnosti :MUP ZDK.

5. Revidirati sistematizaciju radnih mjesta PS Visoko sa aspekta stvarnih potreba i relevantnih kriterija.
Nosilac aktivnosti:MUP ZDK.

Načelnica Babić je istakla da su ovi zaključci konkretni te će u narednom periodu i kratkoročno i dugoročno dati svoje efekte i rezultate na poboljšanju bezbjedonosne situacije na području Općine.
Realizaciji ovih zaključaka pristupiće se odmah . Kroz sinergiju između građana i nadležnih policijskih snaga i struktura, izvršnih i zakonodavnih vlasti Općine i Kantona, pokušava se ovaj problem riješiti i bezbjednosnu situaciju povećati i podići na jedan značajniji nivo.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.