Održan sastanak visočkih privrednika sa predstavnicima BIGMEV-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Multimedijalnom centru ”Prijeko”održana prezentacija aktivnosti Fondacije BIGMEV-a Centra za razvoj odnosa sa Turskom. Fondacija BIGMEV od 2010 godine vodi uspješne aktivnosti povezivanja poslovnih krugova u Bosni i Hercegovini sa prilikama koje nudi tursko tržište,a sve sa ciljem jačanja ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Na prezentaciji su bili prisutni predstavnici privrednih društava sa područja općine Visoko iz kožarskog, tekstilnog, metaloprerađivačkog, drvoprerađivačkog i prehrambenog sektora.

Dr.Selmo Cikotić, direktor Fondacije BIGMEV upoznao je prisutne sa mogućnostima uspostavljanja poslovne saradnje sa privrednicima iz Republike Turske i ponudio je prisutnim privrednicima svaku vrstu podrške(logističku, organizacijsku, i tehničku) kod ostvarivanja kontakata sa potencijalnim partnerima.

Sastanak visočkih privrednika sa predstavnicima BIGMEV-a je rezultat aktivnosti Privrednog savjeta općine Visoko, a u cilju uspostavljanja i jačanja poslovne saradnje sa privrednicima iz Republike Turske.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.