Održan VII Memorijalni turnir „Nedžad Duraković – Džadan

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

I ove godine, tačnije u srijedu 17.06.2015. godine, tradicionalno, Karate klub „Visoko“ uz podršku Saveza tradicionalnog karatea Federacije Bosne i Hercegovine i klubova iz obližnjeg okruženja: KK „Fudokan“ – Visoko, KK „Rudar“ – Breza i KK „Fudokan“ – Fojnica, prikazom karate napadačkih i odbranbenbih tehnika, izvođenja različitih karate formi – kata (borbi sa zamišljenim protivnikom) i borbama u kadetskoj muškoj konkurenciji, održan je VII Memorijalni turnir „Nedžad Duraković – Džadan“.

Turnir je održan u MSŠ „Hazim Šabanović“ uz prisustvo bliže rodbine i prijatelja rahmetli Nedžada Durakovića, te roditelja članova kluba i predstavnika Općine Visoko.

Sudije na ovom turniru bili su: Haris Mulahasanović, Armin Hajduković.

U kategoriji borbe kadeti, rezultati su bili sljedeći:

1.mjesto Kenan Ferhatović, Karate klub ”Fudokan” – Fojnice
2.mjesto Almin Abdulahović, Karate klub ”Rudar” – Breze
3.mjesto Adis Dedić, Karate klub ” Rudar” – Breza i
3.mjesto Hamza Begovac, Karate klub ” Rudar ” – Breza

Na kraju takmičenja takmičari Karate kluba ”Visoko” Senahid Bulut i Sađid Bulut su oduševili prisutne posjetioce žestokim ekstra mečom, prikazom širokim repertoarom napadačkih i odbranbenih tehnika.

Raduje nas odgovornost i privrženost naših članova i podrška roditelja koji su u ovom trenutku dali značajan doprinos prisutnosti na turniru.

Iako do poslednjeg trenutka nismo bili sigurni da li ćemo uspjeti organizovati memorijal, sretni smo da smo u tome uspjeli.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.