Održana hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije BiH održala je danas hitnu sjednicu, a premijer Fadil Novalić ističe kako se ovih dana Vlada suočava s raznim tehničkim problemima koji utiču na održavanje sjednica.

”Znate da se selimo iz zgrade u ulici Alipašina 41 u zgradu Energoinvesta tako da imamo male zastoje u funkcioniranju kako same Vlade tako i ministarstava”, izjavio je Novalić pojašnjavajući razloge održavanja hitne sjednice.

Danas je, ističe, Vlada dala suglasnost na Prijedlog Kolektivnog ugovora za službenike, organe uprave i sudske vlasti u FBiH koji su utvrdili pregovarački timovi Vlade FBiH i Sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudske vlasti i javnim ustanovama u Federaciji.

”Kolektivni ugovor uređuje prava i obaveze državnih službenika i namještenika na svim nivoima od općina do Federacije. Bitno je istaći da je suglasnost dobio i Prijedlog Sporazuma o visini osnovice za obračun plate”, kazao je Novalić.

Napominje da je na sjednici Vlade danas bila još jedna tačka koju je Vlada radi vremenskih rokova morala hitno tretirati, a to je Informacija o tehničkoj finalizaciji odgovora na upitnika Evropske komisije.

”Svi su odgovori usvojeni. U ovom momentu čekamo još samo odgovore iz Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) koji radi štrajka do danas nisu dostavljeni”, izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.