Održana izložba Ilone Jasak u UGLU “Likum ’76” Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Akademska slikarka Ilonka Jasak završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Salima Obralića. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je u brojnim likovnim kolonijama.

Dugogodišnji je član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ULUBIH-a. Član je i udruge Napretka kao saradnik Galerije “Preporod”.

Ima status istaknutog slobodnog umjetnika Kantona Sarajevo. Dobitnik je više nagrada iz oblasti likovnih umjetnosti od državnog značaja.

Radove koje imamo priliku vidjeti u Visokom iz autoričinih su posljednjih ciklusa izvedenih u tehnici kolažiranja komadića papira različitih vrsta i veličina. Smjerovi i slojevi papirnatih fragmenata na površini slike izazivaju kod posmatrača različita stanja. Likovni smisao se traži u apstraktnom i bezvremenom prostoru, a sama autorica strast, energiju, vibraciju, postignutu u discipliniranom i strpljivom postupku ističe kao bitnu karakteristiku svojih likovnih istraživanja u tehnici kolaž.TOP VIJESTI

Više vijesti