Održana komemorativna sjednica povodom smrti Kemala Zečevića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Povodom smrti Kemala Zečevića, jučer je u Velikoj Sali Općine Visoko održan komemorativni skup, kojem su, osim članova porodice, prisustvovali prijatelji, saradnici, predstavnici društveno političkog života općine Visoko i brojni sugrađani.

Kemal Zečević od mnogobrojnih odgovornih društvenih poslova i funkcija koje je obavljao, između ostalog obavljao je i poslove: sekretara Opštinskog sekretarijata za narodnu odbranu od 1968 – 1984. godine, Općinskog društvenog pravobranilaca od 1984 – 1991. godine, sekretara Opštinskog sekretarijata za narodnu odbranu od 1991 – 1994. godine, koordinator Sekretarijata odbrane Sarajeva za općine Kreševo, Kiseljak, Fojnica, Breza, Vareš, Olovo u periodu agresije na BiH, načelnik odjela Federalnog ministarstva odbrane od 1995 – 2004. godine kada je i penzionisan. Također, bio je član upravnog odbora NK Bosna Visoko u vrijeme šampionske generacije 1997. godine, predsjednik vatrogasnog društva i predsjednik SUBNOR-a Visoko.

Općinska načelnica Amra Babić, tokom svog govora na komemoraciji, je naglasila kako je Kemal Zečević bio borac za ljudska prava, antifašista, borac za bolju sadašnjost i bolje Visoko i u ime građana općine Visoko zahvalila se za sav doprinos koji je dao lokalnoj zajednici i njenom očuvanju u najtežim trenucima historije.

(VisokoIN/Press Općina Visoko)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.