Održana manifestacija “Dan škola općine Visoko” (FOTO)

Sinoć je u Kulturnom centru Altindag–Visoko održana manifestacija pod nazivom Dan škola općine Visoko. Manifestaciju su organizovale Javna ustanova Centar za kulturu i edukaciju Visoko i Općina Visoko.

Na sinoćnoj manifestaciji sudjelovalo je sedam osnovnih i četiri srednje škole sa područja općine Visoko. Manifestacija ima za cilj godišnje okupljanje najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola, javno priznanje njihovog uspjeha, te predstavljanje škola kroz rad brojnih sekcija.

Učešće u programu su uzele sve osnovne i srednje škole kroz svoje muzičke, dramske i druge sekcije. Učenici generacija su se ovom prilikom predstavili, a njihove školske kolege su svojim pripremljenim tačkama počastili publiku i izmamili mnogo smijeha.

U toku programa upriličena je dodjela diploma i nagrada direktorima škola koje su učestvovale u nagradnom takmičenju ekološkog projekta prikupljanja starog papira, plastičnih flaša, čepova i limenki pod sloganom „Priprema, recikliraj, sad!“. Prvo mjesto je osvojila OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“, Dobrinje.

U nastavku programa dodijeljene su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su postigli zapažene rezultate na kantonalnim takmičenjima i plasirali se na federalnom i državnom nivou.