Održana redovna izvještajna skupština “ULD Srndać 1920” Visoko

Danas je u prostorijama lovačkog doma “Vidovići” održana redovna godišnja izvještajna skupština ULD “Srndać 1920“ Visoko.

Sjednica skupštine je bila planirana u ustaljenom terminu tokom mjeseca maja ali je zbog uslova pandemije uzrokovane virusom Covid19 ista pomjerena na današnji datum kada su ostvareni i uslovi za njeno održavanje shodno odlukama kriznog štaba FBiH.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine udruženja gospodin Jasmin Dlakić pozdravivši sve prisutne članove. U toku uvodnih riječi delegatima skupštine se obratio i Predsjednik udruženja gospodin Dževahid Dedić te dopredsjednik gospodin Adis Hajlovac koji su takodjer pozdravili prisutne te im se zahvalili na prisustvu i nesebičnom doprinosu u radu udruženja tokom ovog teškog perioda uzrokovanog pandemijom.

Nakon uvodnih riječi prešlo se na usvajanje dnevnog reda te izbor radnih tijela za današnju sjednicu.

Tokom utvrđivanja kvoruma, od strane verifikacione komisije, konstatovano je prisustvo 26 delegata čime su stečeni uslovi za pravovaljano odlučivanje.

Predsjednik udruženja Dževahid Dedić podnio je izvještajo radu Upravnog odbora udruženja te ujedno i finansijski izvještaj. Lovnik Salih Bučuk podnio je izvješće o lovnim aktivnostima u Društvu i planu odstrela divljači za tekuču godinu. Izvješće je podnio i Šemsudin Zerdo predsjednik disciplinskog suda, napomenuvši da prošle godine nisu imali posla, kao i Tužilac udruženja Edin Bekrić te Kenan Dlakić u svojstvu predsjednika nadzornog odbora.

Svi podneseni izvještaji usvojeni su jednoglasno bez rasprave i diskusije, što svakako ukazuje da su organi udruženja u proteklom periodu radili dobro te da je članstvo na ovaj način iskazalo zadovoljstvo i nedvojbenu podršku.

Po završetku ove tačke jednoglasno je usvojen i finansijski plan te plan naknada za lovnu 2021/2022 godinu koji je ostao nepromjenjen te nije došlo do povečanja lovnih naknada a čime je naše udruženje zadržalo epitet jednog od udruženja sa najpovoljnijim lovnim naknadama u ZDK.

Jedna od posljednjih tačaka dnevnog reda bilo je usvajanje prijedloga za društvena i savezna priznanja te počasna zvanja. Po okončanju ove tačke Predsjednik Dedić je svečano predao savezne zahvalnice i odlikovanja zaslužnim lovcima našeg udruženja, čime je iscrpljen dnevni red današnje sjednice.

Nakon završetka formalnog djela nastavljeno je druženje uz lovački ručak.

Dobar pogled

Vezani članci

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com

Pfizer: Treća doza vakcine ‘snažno’ djeluje protiv delta varijante

Visokoin.com