-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Održana sjednica Predsjedništva SDP-a BiH

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine obavljene su pripreme za održavanje sjednice Glavnog odbora SDP-a 24. aprila.

Predsjedništvo je Programsku konvenciju, održanu 29. marta, ocijenilo izuzetno uspješnom a 8.000 prisutnih članova i simpatizera dokaz je da je SDPBiH i dalje jedna od najjačih političkih snaga u BiH i regiji, saopćeno je danas iz te stranke.

Članovi Predsjedništva pozdravljaju nedavne pozitivne poruke sa susreta ministara vanjskih poslova članica Evropske unije u Luksemburgu, vezane za ekonomske i ustavne reforme u našoj zemlji.

Također su pozdravljeni i napori Evropske unije o podršci našoj zemlji na njenom putu ka EU, koji ulivaju optimizam i daju novu nadu za budućnost BiH.

Na sjednici je razmatrana i aktuelna politička situacija u našoj zemlji te je data puna podrška aktivnostima Vlade FBiH, posebno na formiranju liste sumnjivo privatiziranih preduzeća, gdje su od nadležnih tužilaštava zatražene informacije o istragama u sumnjivim privatizacijskim slučajevima.

(VisokoIN)

Vezani članci

SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi

VISOKOIN.COM

Usvojen budžet ZDK za 2017.

VISOKOIN.COM

SDP BIH OO Visoko: Reakcija na uništavanje plakata SDP-a

VISOKOIN.COM

SDP traži odlazak Komšića iz Predsjedništva BiH

VISOKOIN.COM

U SDP-u niko ne zna za ostavku Komšića

VISOKOIN.COM

Željko Komšić definitivno odlazi iz SDP-a

VISOKOIN.COM

Unesite komentar