Održano predavanje ‘Otkrivena tajna bosanskih piramida’ Semira Osmanagića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić održao je večeras u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, pred više od 900 posjetilaca, predavanje “Otkrivena tajna bosanskih piramida”.

Tokom trosatnog izlaganja, Osmanagić je prisutne informirao o rezultatima sedmogodišnjeg multidisciplinarnog istraživanja u koje su uključene stotine stručnjaka i naučnika.

“Gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti je pogrešno”, kazao je Osmanagić na početku predavanja.

Podsjetio je da su stručnjaci Fondacije, nakon što su dokazali da su piramide u Visokom vještački pravljene, masivne građevine, u posljednjih godinu dana fokusirani na otkrivanje svrhe piramida, a što predstavlja pionirske korake u istraživanju piramida.

“Nezavisni timovi fizičara i elektroinžinjera iz Hrvatske, Italije, Finske i Srbije su detektirali i izmjerili elektromagnetnu zraku koja prolazi kroz vrh Bosanske piramide Sunca u radijusu od 4,5 metara čija je frekvencija 28 kHz. Na vrhu piramide je izmjeren i ultrazvuk iste frekvencije u radijusu od 20 metara. Time je, po prvi put u nauci o piramidama, potvrđeno da su piramide energetske mašine”, istakao je Osmanagić.

Podsjetio je i da se prahistorijski podzemni labirint Ravne pruža desetinama kilometara ispod Bosanske doline piramida. Timovi Fondacije su do sada očistili i podgradili 600 metara podzemnih tunela, raskrsnica i prostorija.

“Dokazano je da boravak u tunelima unapređuje ljudsku auru i zdravlje zbog visoke koncentracije negativnih iona koji čiste organizam od virusa i bakterija”, rekao je Osmanagić.

Također, prisutne u BKC-u je upoznao s činjenicom da su u podzemnim tunelima otkriveni megalitni blokovi mase od nekoliko stotina kilograma do osam tona. Analizom je utvrđeno da je riječ o keramici.

Na početku programa večerašnje prezentacije, publiku su pozdravili volonteri prve smjene ovogodišnje Međunarodne radne akcije volontera “MRAV”. Njih 40 je došlo iz 12 zemalja (SAD-a, Mađarske, Holandije, Italije, Španije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Australije, UK i BiH) te su prisutne pozdravili na jezicima zemalja iz kojih dolaze.

Na ovogodišnji MRAV prijavilo se ukupno 717 volontera iz 52 zemlje sa svih šest kontinenata.

(VisokoIN/Fena)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.