Oduzete cigarete vrijedne 15.000 KM spremne za crno tržište

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 1.957 paklica cigareta i 32 kilograma sitno rezanog duhana na području opštine Gračanica.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija provedene su operativne akcije na terenu, koje su vodili službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO iz regionalnog centra Tuzla.

Kod tri lica pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, već je oduzeta akcizna roba bila namijenjena “crnom tržištu” u BiH.

Protiv lica od kojih je akcizna roba oduzeta preduzete su zakonom propisane mjere i radnje. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 15.800 KM.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.TOP VIJESTI

Više vijesti