Ohrabrujuće izjave Merkel o evropskom putu BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ohrabrujuće su izjave njemačke kancelarke Angele Merkel o dobrim šansama BiH na putu u EU, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

“Izjava kancelarke Merkel da je, i pored poteškoća koje postoje, primjetan napredak Bosne i Hercegovine na putu EU integracija i da postoje dobre šanse da se BiH priključi EU, predstavlja izuzetno pozitivnan signal i ohrabrujuću i podsticajnu poruku za sve nivoe vlasti u BiH da se jos aktivnije posvetimo realizaciji ključnih prioriteta, a to su: Evropske integracije, Ekonomski razvoj i Vladavina prava”.

Dodano je da ova izjava “potvrđuje” važnu činjenicu da su prepoznate aktivnosti i napori koje na realizaciji ciljeva njemačko-britanske inicijative i implementaciji SSP-a provode Predsjedništvo BiH, Parlament BiH i Vijeće ministara BiH.

“Ovakva izjava, snagom svoje meritornosti, jasno poručuje da smo uspjeli prevladati period dužeg zastoja na putu EU integracija, jos jednom potvrđuje evropsku perspektivu BiH i jasno ukazuje na činjenicu da če nastavak dosadašnjeg punog i produktivnog radnog angažmana uz postojanje pozitivne političke saradnje, posebno na nivou Parlamenta BiH i Vijeća ministara BiH, biti ključni faktor nastavka puta BiH ka EU integracijama”, navedeno je u saopštenju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.