da block

Okršaj Bayerna i Juventusa, PSG protiv Barcelone

da block

Danas je u Nyonu obavljen žrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka, a parove je izvukao bivši nogometaš Real Madrida i ambasador finala ovog takmičenja Steve McManaman. U četvrtfinalu će se sastati Malaga – Borussia Dortmund, Real Madrid – Galatasaray, PSG – Barcelona i Bayern – Juventus.

Posljednja dva učesnika četvrtfinala smo saznali u dvije uzvratne utakmice osmine finala odigrane u srijedu, a to su Bayern i Malaga.

Na titulu evropskog prvaka najduže čeka PSG, čak 18 godina, Dortmund se titulom prvaka okitio prije 15 godina, dok je Juventus Ligu prvaka osvojio prije sedam godina. Real Madrid je na vrhu Evrope posljednji put bio 2002. godine, a njihov ljuti rival Barcelona 2011. godine. Bayern je bio osvajač Lige prvaka 2001. godine. Blizu su bili i 2010. godine, ali ih je u tome spriječio Inter pobijedivši ih rezultatom 2:0 u finalu u Madridu.

Odlukom žrijeba u Nyonu četvrtfinalni parovi izgledaju ovako:

Malaga – Borussia Dortmund
Real Madrid – Galatasaray
PSG – Barcelona
Bayern – Juventus

Prve utakmice se igraju 2. i 3., a uzvrati 9. i 10. aprila. Izvlačenje polufinalnih parova će biti obavljeno također u Nyonu 12. aprila. Prve utakmice polufinala će se igrati 23. i 24. aprila, a revanši su na rasporedu 30. aprila i 1. maja. Finale će biti odigrano u subotu 25. maja na stadionu Wembley u Londonu.

(VisokoIN/Klix)