ONI SU VJERSKE BUDALE Moore: Amerika ima svoje Talibane, slične onima u Afganistanu

„Njihovi Talibani, naši Talibani, svako ima Talibane. Na vrhuncu su kada zauzmu prostore vlasti“, napisao je Moore na Twitteru uz te dvije fotografije.
Michael Moore poznati je redatelj dokumentaraca i ljevičar koji je u svojim filmovima kritizirao globalizaciju, velike korporacije, Billa Clintona, George W Busha, Donalda Trumpa, rat u Iraku, američki zdravstveni sistem i kapitalizam u cijelosti. Sada se na društvenim mrežama oglašava glede događaja u Afganistanu te je na Twitteru objavio dvije fotografije, jednu na kojoj se nalaze Talibani koji su osvojili vlast u Kabulu i drugi na kojoj su američki demonstranti koji su upali u Capitol Hill ne priznajući poraz Donalda Trumpa na izborima.
Njihovi Talibani, naši Talibani, svako ima Talibane. Na vrhuncu su kada zauzmu prostore vlasti“, napisao je Moore na Twitteru uz te dvije fotografije. Protekle dane Moore na društvenim mrežama komentira događaje u Afganistanu pa je tako u nedjelju napisao „Žrtvovali smo 2300 života Amerikanaca kako bi napali zemlju u kojoj Bin Laden nije bio. Bush je rekao kako nije zainteresiran za njegovo uhićenje“.
Istog dana napisao je „Mi smo izvršili invaziju. Talibani nisu osvajači – oni su Afganistanci – to je njihova zemlja. Oni su vjerske budale. Znamo kako to izgleda, imamo i mi svoje“.

Unesite komentar