OO SDA Visoko: Saopćenje za javnost

U organizaciji OO SDA VISOKO grupa visočkih privrednika predvođena gospođom Amrom Babić, kandidatkinjom za načelnicu Općine Visoko, i članovima OIO SDA Visoko mr. Hasanom Prelićem i mr. Nerminom Kadrićem, boravila je u petodnevnoj posjeti konfederaciji udruženja privrednika TUSCON te Udruženju privrednika Istanbula-ISHAD. Ovim putem izražavamo zadovoljstvo ostvarenim poslovnim kontaktima, prezentacijom lokalnih resursa i kapaciteta visočke privrede kao i otvorenim mogućnostima za poslovnu saradnju i pokretanje zajedničkih investicija u Visokom, što u konačnici treba rezultirati novim radnim mjestima.

Predstavnici OIO SDA posjetili su Generalnu direkciju za vodu i kanalizaciju grada Istanbula, Direkciju za ekologiju, spalionicu medicinskog otpada te postrojenje za proizvodnju energije iz metana. Ovom prilikom upućujemo zahvalnost domaćinima, generalnim menadžerima ovih institucija koji su na raspolaganje našoj delegaciji ponudili stručnu, konsultantsku i drugu pomoć pri rješavanju infrastrukturnih problema općine Visoko.

S ciljem transparentnosti rada, političko-privrednu delegaciju u Istanbulu je pratila i ekipa visočkih novinara koji su o svim detaljima posjete redovno informisali javnost.

Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je ovo prva organizovana zajednička prezentacija visočke privrede i Visokog van granica Bosne i Hercegovine, a nastavak započete saradnje očekujemo u najskorijem periodu kada će OO SDA Visoko i visočki privrednici ugostiti privrednike, potencijalne investitore i visoke službenike javnog komunalnog sektora Istanbula.

Gore navedeno smatramo bitnim koracima ka iznalaženju rješenja za probleme koji u kontinuitetu opterećavaju općinu Visoko i njene građane kao što su nezaposlenost, loša infrastruktura i zagađenost životne sredine.

Međutim, svjedoci smo da se i takva nastojanja bez ikakvog utemeljenja napadaju i nipodaštavaju u već klasičnom SBB-ovskom stilu.

Opijen željom za vlašću gospodin Kemal Mušinbegović, kandidat SBB za mjesto načelnika Visokog, u nedostatku bilo kakve vizije i ideje, ustaje i protiv evidentno korisnih stvari za našu zajednicu.

Ovom prilikom želimo informisati javnost da je gospodin Mušinbegović u TV debati Televizije Visoko dana 17.09.2012. iznio neistine i obmanuo gledaoce optužujući gospođu Babić da je sastav privredno-političke delegacije biran po stranačkoj pripadnosti te da kompanije PREVENT LEATHER d.d. i BROVIS d.o.o. nisu pozvane na put u Istanbul.

Prava istina je da su, kao i mnogi drugi, i pretstavnici PREVENTA I BROVISA uredno pozvani da uzmu učešće, ali su se isti zahvalili na pozivu i izrazili trenutnu spriječenost. Ove činjenice se mogu provjeriti i kod samih privrednih subjekata, a SDA raspolaže validnim dokazima.

I na kraju ponosni smo što je baš Visoko među prvim općinama koje su odgovorile na “pruženu ruku” i poziv gospodina Tajjipa Redžepa Erdogana, predsjednika Vlade Republike Turske za uspostavljanje čvršćih ekonomskih i drugih odnosa BiH i Republike Turske, a gospodina Mušinbegovića pitamo upućuje li nas to da umjesto u najbrže rastućoj ekonomiji svijeta partnere i “bolju budućnost” tražimo na nekim drugim, nama geografski, a njima interesno bližim destinacijama.

(VisokoIN)

Vezani članci

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM

Gradonačelnik Mirza Ganić otvorio 15. Sajam „Dani organske proizvodnje“

VISOKOIN.COM

Zastupnica Zubić hoće penziju, otpremninu i plaću u Parlamentu FBiH, pa objašnjava: Što bih ja bila drugačija…

VISOKOIN.COM

Saobraćajni haos na visočkoj petlji autoputa (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Težak sudar na autoputu kod Visokog: Od siline udara automobil se prevrnuo na krov

Visokoin.com