0.5 C
Visoko
17. Januara 2022.

OO SDP BiH Centar Sarajevo: Osuda divljačkog napada na Eminu Karišik

U periodu 30.03. do 01.04. 2012. godine u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo organizovala je Dane strateškog planiranja u sklopu pripreme za lokalne izbore 2012. godine. U provođenju ove aktivnosti učestvovalo je 100 članica i članova Općinske organizacije SDP BiH Centar Sarajevo.

Inače, radi se o redovnoj aktivnosti koja se organizuje u sklopu pripreme svakog izbornog ciklusa, i slične aktivnosti održane su 2006., 2008. i 2010. godine, i u njima učestvuju istaknuti članovi i članice SDP BiH, aktivisti i aktivistice Foruma mladih SDP BiH i ostalih interesnih skupina.

Sa žaljenjem konstatujemo da je u ranim jutarnjim satima 01.04.2012. godine, osoba M.M., koja je uz prijetnju silom ušla u hostel „Feri“, fizički napala, a zatim i upotrebom vatrenog oružja nanijela teže tjelesne povrede Emini Karišik, koja je članica SDP BiH i Savjeta za marketing i komunikaciju Općinskog odbora SDP BiH Centar Sarajevo. Pored toga, M.M. je verbalno i fizički maltretirao i ostale goste i osoblje hostela „Feri“.

Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo zahvaljuje se pripadnicima MUP Kantona Sarajevo, čijom akcijom je napadač savladan i priveden, te očekuje od nadležnih institucija da djeluju u skaldu sa svojim zakonskim obavezama.

Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo najoštrije osuđuje ovaj divljački napad, koji ukazuje na tužnu činjenicu da je nasilje nad ženama društveni problem od kojeg niko nije zaštićen, te izražava svoje žaljenje zbog izvještavanja pojedinih medija, koje ova tema zanima isključivo kada je u funkciji diskreditiranja pojedinih političkih opcija, što je evidentno i u ovom tragičnom slučaju, u kojem je izostalo njihovo prepoznavanje i naglašavanje ovog problema. Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo je u stalnom kontaktu sa našom članicom Eminom Karišik kojoj želimo uspješan i brz oporavak.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Sarajevu vazduh najzagađeniji i opasan po zdravlje stanovnika

VISOKOIN.COM

Vukanović otkriva detalje sastanka u Sarajevu: Ponizno puzanje, dolazak i klecanje na noge / Na šta je Baja(zit) sada pristao? Nadam se da nije potpisao ukidanje RS-a i…

VISOKOIN.COM

Gavrankapetanović: Ljetos smo spasili dijete koje je također doživjelo komplikacije u poliklinici

VISOKOIN.COM

Hadžifejzović: Tjeramo Bosmal da uzme milion i po maraka i da poštuje ugovor

VISOKOIN.COM

Muradif Pajt: Nije ništa specijalizirala u Zagrebu! Ne može Seka, jedno tijelo biti na dva mjesta!

VISOKOIN.COM

U Općoj bolnici u Sarajevu rođena prva beba u 2021. godini

VISOKOIN.COM

Unesite komentar