Općina Visoko izgubila sudski spor sa OO SDP Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Socijademokratska partija BiH je pokrenula sudski postupak protiv Općine Visoko zbog nasilno oduzetih prostorija u ulici Hazima Dedića, tačnije zbog nemogućnosti pristupa istim, jer je na glavnom ulazu zgrade Doma kulture promijenjena brava.

Postupak je vođen u Općinskom sudu u Visokom zbog utvrđivanja prava vlasništva nad nekretninom koju visočki ogranak SDP-a koristi kao svoje prostorije. U tužbi SDP je zahtijevao da se utvrdi da je stekao vlasništvo nad 70 kvadratnih metara prostora koje koristi.

Kako saznaje Visoko.co.ba OO SDP Visoko dobio je prvo poluvrijeme ove pravne bitke i vraćeni su im ključevi od prostorija koje koriste godinama unazad. Ili preciznije, pravna bitka za posjed je dobijena, ali se nastavlja bitka za vlasništvo obzirom da je krajnja namjera onog ko je mijenjao bravu na zgradi Doma Kulture bila da istjera SDP iz tog prostora, a što je PR služba OO SDP Visoko i napisala u svom zvaničnom saopćenju nakon ovog nesvakidašnjeg događaja obračuna sa neistomišljenicima. Kako nadalje saznajemo, Općina Visoko je na ročištu ponudila da vrati ključeve prostorija, plati troškove postupka, a da SDP zauzvrat povuče tužbu.

Interesantno je da se OO SDP Visoko nakon svega nije obratio javnosti saopćenjem za javnost, niti su obavijestili svoje simpatizere i glasače da opet mogu neometano da rade, ali je svakako interesantnije od indolentnosti OO SDP Visoko izračunati koliko je u zadnjih šest godina Općina Visoko imala sudskih sporova koje je izgubila i koliko je sve to koštalo porezne obveznike u Visokom, jer svaki izgubljeni spor i pravna bitka ne ide na račun svakako (ne)zarađenih plata onih koji danas predstavljaju administrativno Visoko.

Više vijesti