OPĆINA VISOKO: Upozorenje povodom plakatiranja za nastupajuće izbore 2014. godine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

I pored ranije izdatog upozorenja vezanog za reklamiranje i plakatiranje povodom predstojećih izbora na javnoj površini i mjestima za koje nemaju odobrenje, pojedini politički subjekti su se oglušili i uradili suprotno od “Programa plakatiranja izbornog materijala političkih subjekata u izbornoj kampanji za Opće izbore na području općine Visoko”, te su postavili svoje plakate.

Naglašavam, odobrenja se izdaju na bazi uredno podnesenog zahtjeva.

Ponovo pozivamo sve političke partije i nezavisne kandidate da obavještenja i plakatiranje urade u skladu sa članom 23. i 39. Odluke o komunalnom redu općine Visoko.

Plakati i obavještenja postavljeni na javnim površinama i ostalim mjestima koja nisu predviđena (podputnjaci i mostovi, napušteni objekti), “Programom plakatiranja izbornog materijala političkih subjekata u izbornoj kampanji za Opće izbore na području općine Visoko”, uklonit će se putem JKP o trošku i na rizik izvršioca, a izvršiocima će biti izdat prekršajni nalog.

KOMUNALNO-PUTNA INSPEKTORICA
Emina Sarač d. i. h.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.