Općinska načelnica obišla radove na Gradskom stadionu “Luke”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Radove na pomoćnom terenu Gradskog stadiona “Luke”, danas je obišla Općinska načelnica Amra Babić gdje je u toku završetak prve faze, odnosno završetak zemljanih radova.

Prva faza radova uključivala je skidanje postojeće podloge na pomoćnom terenu, iskop drenažnih kanala s postavljanjem drenažnih cijevi, završno zatrpavanje s poravnanjem podloge za postavljanje umjetne trave te izrada betonskih rigola za odvodnju oborinskih i površinskih voda. Vrijednost ovih radova iznosila je 103.077,23 KM čiji je izvođač bila Asfaltgradnja d.o.o.

Projekat postavljanja umjetne trave na pomoćni teren, počeo se realizovati nakon održane kulturno-sportske manifestacije “Prijatelji za mladost Visokog”, čiji je pokrovitelj bila Općina Visoko.

Prilikom obilaska radova, Općinska načelnica Amra Babić, izrazila je zadovoljstvo urađenim poslom i istakla kako ovaj projekat ima prvenstveno za cilj ponovno oživljavanje i savremeno uređenje Gradskog stadiona “Luke”, a time i omasovljenje sporta na prostoru općine Visoko.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti