Oprez zbog klizavih kolovoza i odrona

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vozačima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se savjetuje oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza, povećane opasnosti od odrona i magle na dionicama u kotlinama i u višim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području FBiH povodom vjerskog praznika do sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Iz AMS-a vozačima savjetuju oprez zbog vangabaritnog prevoza koji se kreće relacijama puteva Caparde-granični prelaz Karakaj i Banj Brdo-granični prelaz Rača.

Zbog radova i privremene regulacije saobraćaja, na pojedinim dionicama vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Radovi su aktuelni na dionicama Crna Rijeka-Bjelajce, Prijedor-Kozarac, Modriča-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske i FBiH/, na području Kotor Varoša, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku gradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, te u Priboju na putu prema Loparama.

U toku su radovi i na dionicama Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, zatim Ukrina-Gornja Vijaka, te Šekovići-Caparde.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Srebrenik-Orašje kroz tunel Ormanica.

Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac – raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

I dalje su aktuelni radovi kroz tunel Vranduk na magistralnom putu kod Zenice, dok se na dionici magistralnog puta Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj saobraćaj usporen zbog klizišta.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze i za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komisije.TOP VIJESTI

Više vijesti