Opsadno stanje u Albaniji pred meč sa Srbijom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Srbi nisu htjeli ništa prepustiti slučaju pa su u Albaniju poveli i vlastito osiguranje. Iako se na sve pazi, Srbija strahuje jer je njihov hotel otvoren i svim drugim gostima.

Elbasan je pod opsadom. Rade se posljednje pripreme za kvalifikacijsku utakmicu Albanije i Srbije koja se igra u četvrtak. Stadion u Elbasanu prima samo 12.000 gledalaca, a zahtjeva je čak 60.000.

Utakmicu će osiguravati 1500 policajaca, 400 redara, a sve što se događa na i oko stadiona pratit će i tri helikoptera. Da, bit će i snajperista koji će biti raspoređeni na nekoliko mjesta na krovu stadiona.

Srbi nisu htjeli ništa prepustiti slučaju pa su tako u Albaniju poveli i vlastito osiguranje. Iako se na sve pazi, Srbi su u strahu jer je njihov hotel otvoren i svim drugim gostima. A nije im svejedno ni kako će proteći 45 kilometara dug put od Tirane do Elbasana jer riječ je pretežno brdovitom kraju.

Srbija je izgubila bilo kakve šanse da se plasira na Europsko prvenstvo, dok Albanci drže treće mjesto s 11 bodova.

“Naši reprezentativci su odigrali veliki broj važnih utakmica, punih tenzije, ali je, priznajemo, za sve nas ovo nešto potpuno novo. Razgovarat ćemo s igračima i moj osnovni zadatak je da ih usmjerim na igru i skrenem pažnju s takvih stvari”, rekao je srpski izbornik Radovan Ćurčić pa nastavio:

“Albanci nas uvjerevaju da će sve proteći u najboljem redu i mi im vjerujemo. Nadamo se pozitivnom ishodu. Vjerujem u ovu momčad. Isto tako, mislim da rezultat protiv Albanije neće utjecati na moj status na klupi.”

Podsjetimo, prva utakmica ove dvije reprezentacije u Beogradu je prekinuta nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom ‘velike Albanije’. Uslijedio je kaos i opća tučnjava, a posljedica svega je bila registracija utakmice 3:0 za Albaniju te tri oduzeta boda Srbima.

TOP VIJESTI

Više vijesti