Optuženi za ubistvo Vedrana Puljića nije se pojavio na Sudu!

Suđenje Oliveru Knezoviću, osumnjičenom je za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, zakazano za danas u Kantonalnom sudu Široki Brijeg odgođeno je jer se osumnjičeni Knezović nije pojavio u prostorijama ovog suda.

Prema informacijama iz suda, na današnjem ročištu Knezović se trebao izjasniti o krivici zbog krivičnih djela ubistva i pokušaja ubistva šest osoba, te izazivanje opće opasnosti u neredima prije početka fudbalske utakmice između NK Široki Brijeg – FK Sarajevo 2009. godine kada je ubijen Vedran Puljić, a ranjeno više osoba i načinjena velika materijalna šteta.

Sutkinja za prethodno saslušanje Gordana Pažin konstatirala je danas u sudnici Kantonalnog suda da je dostava poziva za Knezovića neiskazana.

“Putem ministarstva pravde poslali smo poziv za Knezovića i 23. septembra ove godine dobili smo obavijest iz ministarstva pravde da nije bilo moguće uručiti poziv Knezoviću, jer se ne nalazi na adresi Gajnice 5. u Zagrebu već na adresi Gajnice 7”, izjavila je Pažin.

Kantonalni sud odmah je reagovao i 28. septembra poslao putem ministarstva pravde novi poziv za Knezovića na adresu Gajnice 7.

Međutim do jučer nisu dobili nikakav odgovor iz ministarstva pravde, te je zbog toga današnje ročište otkazano i zakazano novo za 24. april 2012 godine.

Knezovićev advokat Borislav Čuljak rekao je “da nikada i nije rekao da se Knezović nalazi na adresi Gajnice broj 5 već na broju 7 pa pretpostavlja da je došlo do pogreške”.

“Optuženi se uskoro namjerava preseliti sa adrese Gajnice broj 7, pa ću Sud odmah obavijestiti kada se to i dogodi”, rekao je Čuljak.

Za Knezovićem je dalje na snazi raspisana međunarodna potjernica i odluka o određivanju pritvora.

Sudac za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Širokom Brijegu potvrdio je 11. maja ove godine optužnicu protiv Olivera Knezovića zbog ubistva i pokušaja ubistva u slučaju nereda u Širokom Brijegu, prije nogometne utakmice Široki Brijeg-Sarajevo.

Oliver Knezović, osumnjičeni za Puljićevo ubistvo, pobjegao je u Hrvatsku i nikada nije procesuiran.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Tijela dvije sestre pronađena u stanu

VISOKOIN.COM

Unesite komentar