Opuhana i radnička kasa u BH Telecomu!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iz kase uzajamne pomoći (KUP) uposlenika Direkcije ‘BH Telecoma’ u Sarajevu, koja služi za finansijsku potporu zaposlenih, nestalo je 303.000 maraka, otkriva Dnevni avaz.

Riječ je o dobrovoljnim prilozima uposlenika ove direkcije koji su od rata naovamo davali uloge u zajedničku kasu, a zauzvrat koristili novac u omjeru 1:2, većinom za podizanje kreditnih sredstava.

Prema dokumentaciji, nestanak velike sume novca evidentiran je još prošle godine u novembru, kada su na štednoj knjižici KUP-a pronađene svega 43 KM.

Za upravljanje ovim fondom, prema dokumentaciji, bila je zadužena uposlenica Vesna Ćemalović, a koja se u međuvremenu penzionisala.

Predsjednik Sindikata ‘BH Telecoma’ Avad Bahto o nestanku novca KUP-a informirao je uposlenike Direkcije Sarajevo još 26. februara ove godine. U zapisniku je tada navedeno da su članovi KUP-a pokrenuli određene aktivnosti te formirali komisiju koja je utvrdila da nedostaju 303.000 KM.

U obrazloženju koje je potpisao Bahto navedeno je da je s Ćemalović obavljen niz razgovora da bi se postigla nagodba. Navodno je ona predložila da u svrhu izmirenja duga proda dva stana, jedan u svom vlasništvu, a drugi u vlasništvu kćerke, da bilo vraćeno oko 200.000 KM!

Precizni podaci

Bahto je jučer potvrdio da su nestale pare iz kase uzajamne pomoći, rekavši da se još vrše detaljne provjere, jer u Sindikatu nisu sigurni koliko je tačno novca nestalo.

‘Niko ni u Sindikatu nema tačne podatke. Trebali bismo u narednim danima utvrditi šta je urađeno u vezi s tim te hoće li iznos koji nedostaje biti manji ili veći. Teško je sada to reći. Uskoro ćemo imati precizne podatke’ – potcrtao je Bahto.

Papić: Prijaviti sve tužilaštvu

Predsjednik Sindikata ‘BH Telecoma’ Direkcije Sarajevo Muhamed Papić rekao je da je tek nedavno došao na ovu dužnost, ali da će ispitati cijeli slučaj zbog kojeg se digla velika prašina.

‘Zatražio sam da se sve ispita. Ja ne bježim od istine, ali mi još tragamo za svim dokumentima. Ako je sve tako kako se priča i tvrdi, sve se mora ispitati. Meni je u interesu da sve izvedemo načistac.

Sve što je protivzakonito, mora se detaljno ispitati, a ukoliko se ova informacija pokaže tačnom, odgovorne moramo hitno procesuirati te prijaviti nadležnom tužilaštvu’ – rekao je Papić.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.