Ordinacija gdje se obavljao kobni zahvat djevojčice Džene “Trajno zatvorena”

Privatna stomatološka ordinacija dr.Bejtović, gdje je doktorica oftalmolog Nina Jovanović bez licence za rad u Kantonu Sarjevo, uz anesteziologa Suada Rožajca radila rutinsku, ali kobnu operaciju dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja je “Trajno zatvorena”.

Ako je vjerovati informacijama koje stoje na službenom Bussines Profilu na Google platformi ordinacija ne radi. Takođe primjetno je da su korisnici Google platforme nakon nemilih dešavanja počeli da daju loše ocjene ordinaciji.
Djevojčica Džena je jutros, nakon šest dana kome, izgubila bitku za život na Pedijatriji KCUS-a.

N1 saznaje da pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo policija provodi nekoliko dana sve radnje na okolnosti djela, izuzet je video nadzor, sve što je bilo u “spornoj” ordinaciji gdje je vršena kobna operacija.

Tužilaštvo je, kako nezvanično saznajemo, naložilo obdukciju tijela djevojčice čije srce je prestalo da kuca. Očekuju se i izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.
Podsjetimo, kako je jedina laboratorija za mjeriteljstvo i verifikaciju medicinskih uređaja u BiH, saopštila da su i ordinacija Bejtović/Rožajac, te oftalmološka ordinacija dr. Jasmine Halimić, gdje je radila i doktorica Jovanović bez verifikacije.

Unesite komentar