da block

Osam godina silovao tri maloljetne kćerke!

da block

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću je 26. februara naredilo hapšenje Hajdera Delanovića (47) iz mjesta Liskovac kod Cazina zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo silovanja nad svoje tri kćerke u periodu od 2005. do dana hapšenja.

Kćerke su u vrijeme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne.

U Tužilaštvu USK ne žele govoriti o ovoj istrazi, osim što potvrđuju navode o spomenutom krivičnom djelu.

Tajnost predmeta je tim veća jer su u pitanju maloljetna djeca koja su u porodičnoj kući godinama prolazila kroz nezamislive torture seksualne devijacije svog oca.

Saznaje se da je jedna od silovanih kćerki, nakon višegodišnjeg zlostavljanja, došla u Policijsku upravu Cazin i prijavila oca.

Cazinski istražitelji su najozbiljnije shvatili prijavu i započeli prikupljati operativne podatke. Ispostavilo se da prijava nije bila lažna, a slučaj je potom zbog nadležnosti preuzeo Sektor kriminalističke policije MUP-a USK.

Supruzi osumnjičenog Hajdera Delanovića odmah po njegovom hapšenju je pozlilo i nalazi se na liječenju u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’.

Osim tri kćerke, ova porodica ima i 15-godišnjeg sina, a jedna od kćerki je udata.

Stravična optužba

U Liskovcu znaju za ovaj slučaj, ali niko ne želi javno govoriti o tome.

Pojedini mještani izražavaju sumnju u ovu stravičnu optužbu jer uhapšeni Delanović, prema njihovom mišljenju, ničim u javnom životu nije odavao osobu sklonu seksualnom zlostavljanju.

(VisokoIN)