Osim Alpskog, iz trgovina se povlače i drugi mliječni proizvodi, evo koji…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bh. tržišni inspektori danas imaju pune ruke posla. Iz prodaje je počelo povlačenje kontaminiranog mlijeka, pa je svim trgovcima koji su u svoje objekte zaprimili „Alpsko mleko“ s 3,5 posto mliječne masti i rokovima upotrebe do 17., 19. i 21.02.2014. godine, proizvođača Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla, upućen apel da zbog zdravstvene neispravnosti izvrše njegov povrat.

Također, apel je upućen i građanima da, ukoliko spornu vrstu mlijeka pronađu na policama trgovina, što hitnije jave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzla.

Osim “Alpskog mlijeka” sa tržišta je povučeno i trajno mlijeko “Dar prirode” 2,8 % m. m., 1l, rok upotrebe 10. 2. 2014., i trajno mlijeko “PPM Tuzla” 2,8 % m. m., 1l, rok upotrebe 4. 3. 2014., koje je pakovano u tetrapak ambalažu.

Stoga se apeluje da sve potrošače koji su kupili navedena mlijeko da ih vrate na prodajna mjesta, jer na njima nije izvršena analiza prisutnosti mezofilnih areobnih bakterija te se ne može sa sigurnošću potvrditi da li iste sadrže u broju koji nije štetan za zdravlje konzumenata.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti