da block

Osuđivani silovatelj iz BiH u Zagrebu silovao 15-godišnju djevojčicu

da block

Dario K. (29) koji je prije pet godina na Kantonalnom sudu u Zenici osuđen na 2,5 godine zatvora zbog silovanja 12-godišnje djevojčice, uhapšen je u Zagrebu, nakon što je u noći na nedjelju u Novom Zagrebu ponovno silovao, ovoga puta 15 godišnju djevojčicu, piše Jutarnji list.

Iako se policija nije oglasila o ovome događaju, niti o provođenju istrage i hapšenju, neslužbeno se saznaje kako je djevojčica u nedjelju ujutro roditeljima ispričala traumatični događaj, a oni su odmah obavijestili policiju koja je na osnovi opisa muškarca i njegovoga automobila uhapsila Daria K.

Kako se saznaje, 15-godišnjakinja se u noći na nedjelju oko 1 vraćala kući, da bi se u jednome trenutku pored nje u napuštenoj ulici svojim automobilom provezao nepoznati muškarac pokušavši s njome uspostaviti razgovor. No, nakon odbijanja djevojčice Dario K. ugurao ju je u automobil, te ju je počeo voziti po gradu odbijajući je pustiti.

U jednom trenutku otišao je kupiti pivo ostavljajujući djevojčicu u automobilu, a kada se vratio tjerao ju je da pije s njim.

Ubrzo ju je odvezao na osamljeno mjesto pored benzinske pumpe u Novom Zagrebu gdje ju je silovao, a oko 4 sata ujutro pustio. Dario K. je u ponedjeljak priveden policijskom nadzorniku, a Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je otvorilo istragu zbog silovanja.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak mu je odredila jednomjesečni pritvor.

(VisokoIN)