O'Sullivan osvojio šestu titulu svjetskog prvaka u snukeru

Engleski snukeraš Ronnie O'Sullivan osvojio je večeras šestu titulu svjetskog šampiona, pošto je u pobijedio sunarodnika Kayrena Wilsona sa 18:8.

O'Sullivan je dobro počeo meč, poveo je sa 8:2, ali je poslije toga stao, a Wilson je to iskoristio i primakao se na 9:7. O'Sullivan je ipak uspio da osvoji 17. frejm i jučerašnji dio meča završi uz prednost od tri frejma.

Meč je danas nastavljen, Wilson je osvojio prvi za 8:10, ali je poslije toga O'Sullivan zaigrao bolje, osvojio je sedam uzastopnih frejmova za vodstvo od 17:8. Poslije toga uslijedila je pauza, a O'Sullivanu je trebao jedan frejm za titulu.

On je bez problema osvojio posljednji frejm i postao svjetski prvak prvi put poslije sedam godina.

To je šesta titula svjetskog prvaka za O'Sullivana, koji se tako izjednačio sa Steveom Davisom i Rayom Reardonom. Rekorder u novoj eri je Stiven Hendri sa sedam titula.

O'Sullivan je večeras postao rekorder sa 37 rangirnih titula, onih koje se boduju za svjetsku rang-listu. Hendri ima jednu manje.

Osim prestižnog trofeja, zaradio je i 500.000 funti i kao 44-godišnjak postao najstariji svetski prvak od Rirdona 1978. godine, koji je taj trofej osvojio sa 46 godina.

O'Sullivan je titulu svjetskog prvaka osvojio 2001, 2004, 2008, 2012. i 2013. godine.