da block

Otkrivena lica po potjernicama Interpola

da block

Policijski službenici Jedinice granične policije Gorica su 20. marta 2013. godine u 17, 50 sati lišili slobode državljanina Republike Hrvatske, M. B. (1961.), nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da je za njim Interpol Rim raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „zloupotreba opojnih droga“. Lice je kontrolirano na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Gorica. Daljim radom je utvrđeno da je ovo lice koristilo devet različitih imena.

O događaju je obavješten dežurni sudija Suda BiH po čijem je nalogu M. B. istog dana predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 20. marta 2013. godine u 14, 55 sati prilikom izlaza iz BiH na prijelazu Velika Kladuša, graničnom kontrolom su utvrdili da državljanina Republike Hrvatske, Š. E. (1984.) potražuje Interpol Ljubljana zbog krivičnog djela „teška krađa“.

Š. E. je predat službenicima MUP-a Republike Hrvatske u skladu sa sporazumom Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o zajedničkim lokacijama graničnih prijelaza.

(VisokoIN)