Otvorena izložba fotografija šehida i poginulih boraca

Pred velikim brojem posjetilaca, u sklopu obilježavanja Dana šehida, u Zavičajnom muzeju Visoko otvorena izložba fotografija šehida i poginulih boraca općine Visoko. Izložbu je otvorio profesor i direktor Zavičajnog muzeja Visoko gospodin Senad Hodović.

˝Imamo priliku povremeno podsjetit se putem medija, društvenih zbivanja uopšte na šehide, poginule borce, na brojne probleme koje njihove porodice imaju, kao i na pokušaj da se ti problemi riješe, te da se poboljša položaj ove socijalne grupe i u kontekstu toga svi smo mi dužni i obavezni da posvetimo dužni pažnju šehidima, poginulim borcima i njihovim porodicama. Jedan od načina na podsjećanje svih tih hrabrih ljudi je i ovaj večeras, ovo je već treća izložba izložba koju Udruženje šehida i poginulih boraca, u saradnji sa Medžlisom IZ Visoko, Općinom i Zavičajnim muzejom uspjeva organizirati ovu izložbu˝,  istakao je profesor Hodović.

Nakon izložbe priređena je i Akademija u Gradskom kinu Visoko gdje su se prisutnima predstavili članovi Confera, te hor Bostan, a na kraju su podijeljene nagrade za najbolja likovna i literarna ostvarenja učenika osnovnih i srednjih škola sa područja naše općine.

(VisokoIN)