Ova aplikacija vas prisluškuje i kad ne koristite telefon!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu, Facebook Messenger ugrožava vašu privatnost i onda kada ne koristite telefon, a što je najgore vi ste sami krivi za to jer ste dali pristanak vjerovatno ne znajući.

Facebook Messenger, koji ima više od milijardu korisnika, može da vas prisluškuje i na druge načine ugrožava privatnost iako u tom momentu ne koristite telefon.

U uslovima za korištenje, na koje ste pristali kada ste se odlučili za instaliranje ove aplikacije, jasno stoji da Messenger može da koristi mikrofon telefona za snimanje i kameru za fotografisanje.

To nije sve. Messenger kontroliše vašu historiju poziva, listu kontakata, a ima mogućnost da direktno poziva brojeve bez vašeg znanja jer ste na to pristali.

Stručnjaci zbog svih ovih stvari Facebook Messenger smatraju za aplikaciju koja najviše ugrožava privatnost korisnika.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.