Ovo je cjenovnik srpskih elitnih prostitutki

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Po principu formiranja cijena u odnosu na ponudu i potražnju, pojavljivanje brojnih starleta u TV programima srpskih televizija snizilo je cijenu usluga VIP prostitutki, tvrde ljudi koji ovaj segment “društvenog života” poznaju kao svoj džep.

Naime, oni tvrde da klijenti više ne žele da plaćaju enormne cifre kako bi bili sa nekom od “poznatih“ ljepotica, jer sad u tu kategoriju spadaju sve te silne starlete, pjevačice, plesačice… koje se svakodnevno pojavljuju u medijima, a takvih je u Srbiji sve više.

– Naravno, elita ostaje elita, pa taj problem ne stoji kad je riječ o pravim VIP damama koje dopunjavaju svoj budžet povremenim susretima sa moćnim i bogatim biznismenima i političarima. One i dalje “drže cijenu“ – objašnjava izvor Informera.

Niko u ovom poslu nije dovoljno lud da otvoreno govori o imenima poznatih djevojaka, a bogami i vremešnih dama koje se bave najstarijim zanatom na svijetu maskiranim u “poslovnu pratnju” , ali ustvari se manje više sve zna.

Nije velika tajna da među njima ima i nekih potpuno iznenađujućih imena, i da nije riječ samo o starletama, već i o ženama sa ozbiljnim pjevačkim, glumačkim ili televizijskim karijerama.

– Generalno, cijene su pale u odnosu na ranije godine – kaže sagovornik ovog lista i objašnjava:

– U Srbiji trenutno funkcioniše nekoliko lanaca organizovane prostitucije za takozvane VIP klijente. Njima se podvode pevačice, glumice, voditeljke, a cene su od 1.000 do 5.000 evra za noć, ali najvišu cenu sad malo ko hoće da plati. Za iste ili malo veće pare mogu da dobiju nedeljni ful tretman sa tri vrhunske lepotice u nekom od luksuznih štekova po Srbiji, Crnoj Gori i Bosni. Ima, međutim onih koji ne žele da plate da bi bili sa poznatom cicom.

– Do skoro svaki nastup na TV donosio je višu cenu, a ako devojka uđe u neki rijaliti, njena cena se višestruko povećavala. Sada više nije tako. Hiperprodukcija starleta uništava nam biznis. Mada, takozvane “stare koke” drže cenu, pa je skoro jedna pevačica za noć pazarila tri soma evra, a da klijent nije ni trepnuo. Sad će moći da se hvali pajtašima u Švajcarskoj da je overio “zlatnu ribicu”.

Pjevačice su uglavnom na meti medija kad je riječ o elitnoj prosituciji, a čini se da i izvori iz policije to potvrđuju.

– Pojedinim pevačicama estrada je samo pokriće za posao kojim se zaista bave. Najčešće u visoke krugove ulaze preko biznismena ili drugih uticajnih ljudi. Oni ih prvo predstavljaju kao ljubavnice, promovišu ih kao pevačice ili manekenke i vode na poslovne sastanke. Zauzvrat, od njih se očekuje da “usluže” poslovnog partnera čoveka koji ih je „probio“, da prikupljaju informacije o nekom klijentu, pa čak i da ga snimaju tokom seksa kako bi ga “imalu u šaci“ – kaže izvor Informera iz MUP.

Sagovornik s druge strane “vatrene linije”, dobar poznavalac situacije na tržištu prodaje seksualnih usluga, kaže da je precizan cjenovnik VIP prostitutki skoro nemoguće napraviti.

– Neke od njih rade same, nemaju makroa i cenu određuju prema trenutnom raspoloženju ili prema tome koliko im para u tom momentu treba. Znam neke koje drže cenu na 10.000, pa ako se neko nalepi, svima lepo. Ali znam samo jednu takvu uspešnu transakciju u proteklih godinu dana. Ne smem da kažem o kome je reč, da mi ne odleti glava – kaže on.

Cifre variraju i kod onih koje imaju “vođu posla”, pa za cjelonoćno druženje sa nekom od poznatih ljepotica treba izdvojiti od 500 do 3.000 evrića.

– Jedino što njih razlikuje od običnih prostitutki je to što ne rade “na sat”. I imaju posebne zahteve kad je reč o smeštaju. To mora da bude vrhunski. Naravno, klijenti moraju da budu provereni od strane “organizatora”, a plaćanje je obavezno unapred. Makroi uzimaju od 30 do 50 odsto, što je mnogo, ali je zato diskrecija zagarantovana – dodao je izvor na kraju.

Više vijesti