Ovo su najčešći savjeti o tome kako poboljšati seksualni život

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bolja komunikacija, više vježbe, bolja ishrana, ostrige, više izlazaka – ovo su samo neki od najčešćih savjeta o tome kako poboljšati seksualni život.

Ali, nova studija pokazuje da je za poboljšanje seksualnog života ipak najbolje da se partneri smijenjuju u obavljanju kućnih poslova. Prema istraživanju koje je objavio Univerzitet u Alberti, parovi koji ravnopravno dijele kućne poslove, imaju bolji i dinamičniji seksualni život.

Istraživanje je vodio dr Met Jonson, profesor porodične psihologije, a trajalo je pet godina i obuhvatilo 1.338 bračnih parova iz Njemačke.

Svoja saznanja je objavio u članku “Ne perete sudove? Ne tako brzo! Seks i kućni poslovi”. Takođe, ustanovio je i da ne postoji korelacija između količine posla koje muškarac obavi i seksualne aktivnosti para.

“U svakoj vezi količina kućnih poslova koju neko obavi je individualna za svaki par i zavisi od očekivanja šta bi partner sve trebalo da uradi.”, objašnjava Jonson.

Saznanja doktora Jonsona osporavaju ona iznesena u studiji “Egalitarizam, kućni poslovi i učestalost seksualnih odnosa” objavljenoj 2012. u kojoj se tvrdi da parovi u kojima muškarac obavlja više takozvanih “ženskih poslova”, imaju manje seksualnih odnosa.

“Otpočetka su mi se teze iznesene u toj studiji činile nategnute i u kontradikciji s mojim iskustvom porodičnog terapeuta. Razlike u rezultatima studija možda proizlaze iz razlika u američkoj i njemačkoj kulturi.”, kaže dr. Jonson.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.