Ovo su odlike samouvjerenih žena

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Samouvjerene žene znaju šta hoće i ne plaše se da to i pokažu. Pogledajte šta sve možete da uradite kako biste radile na svojoj samouvjerenosti.

One zapravo nisu mirne

Psiholozi kažu da je mnogo lakše biti u stanju uzbuđenosti nego u mirnom stanju. U situacijama poput karaoka ili javnog nastupa, žene koje kažu da su uzbuđene bolje će nastupati nego one koje ubjeđuju sebe da su smirene. Lakše je da ubijedite sebe da ste uzbuđenji zbog nečega što vas zapravo plaši, jer se tada osjećate samopouzdanije oko ishoda. Umjesto da kažete “Samo mirno i naprijed”, recite “Uzbudi se i uspjećeš”.

One razumiju moć rituala

Serena Wiliams je otkrila da uvijek nosi isti par čarapa kada se takmiči, a Beyonce je izjavila da se prije nastupa obavezno moli, isteže i sluša omiljenu muziku. Stručnjaci smatraju da čak desetominutna motivacija može da nam pomogne da ostvarimo bolje rezultate. Određeno ponašenje i hamajlije pomažu jer doprinose jačanju sampouzdanja pogotovo u trenucima kada ste nesigurni u sebe.

Njima nije problem da kažu “Žao mi je”

Stalno izvinjavanje je jedan od znakova da vam nedostaje samopouzdanje. Međutim, izvinjavanje za situacije koje su zaista van naše kontrole zapravo pokazuje empatiju i povećava povjerenje drugih ljudi. Ukoliko se izvinjavate iskreno, ljudi će vas više voljeti i vjerovati vam.

One znaju da se hvale na pravi način

Nije rijetkost da žena koja se hvali i ima pretjerano samouvjeren stav bude označena kao nametljiva i prepotenta. Zato žene često umanjuju svoju vrednost kada pričaju o sebi, a mnoga značajna dostignuća zanemaruju. Samouvjerena žena zna kako da napravi balans i da istakne svoje kvalitete na pravi način i da pri tom ne ispadne arogantna. Morate znati svoje prednosti i ponosno ih istaknite, samo nemojte pretjerivati.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti