da block

Ovo su pokazatelji da vaša veza ipak nema smisla

da block

Neke ljubavi traju vječno. Neke krenu optimistično, ali pokleknu nakon nekog vremena. Možeš se pretvarati da je sve u redu, ali ako se prepoznaješ u nekima od ovih stvari, vrijeme je da kreneš dalje.

Ne vidiš budućnost s njim

Možda vidiš neku blisku budućnost, ali ako se ne možeš zamisliti s njim za 5 godina, znači da ne želiš biti s njim. Parovi koji dugo ostaju zajedno jednostavno imaju osjećaj da mogu biti skupa i za pet ili deset godina, a ako se ne možeš zamisliti s njim ni za godinu dana, vrijeme je da prekineš s njim.

Inače je veza mučenje i za jedno i za drugo, pogotovo ako on razmišlja na duge staze, a ti jednostavno ne možeš.

Idete u suprotnom smjeru

On želi karijeru i život vani, ti nikada ne bi napustila zemlju? On ne želi djecu, ti jedva čekaš porodicu? Ovo su veliki problemi za dugoročnu vezu, koji se jako teško rješavaju.

Ako ste dugo zajedno, a znate da ne želite iste stvari, vrijeme je da razmislite o tome koliko vaša veza ima smisla, i kada će neko od vas žrtvovati svoje snove zbog drugoga.

Osjećate se kao prijatelji

Veza bez prijateljstva ne funkcioniše, ali ako se osjećate kao cimeri, a ne ljubavnici, vrijeme je da razmislite kuda to vodi.

Jedno je kada se parovi malo zapuste i prestanu voditi ljubav, ali kada se počnete osjećati kao dvije frendice, to više nema smisla.

Draže ti je vrijeme bez njega

Jasno je da ćeš uživati na kavi sa frendicama, ali ako jedva čekaš tu kavu samo kako bi pobjegla od njega, sasvim je jasno da ti više ne paše biti s njim. Ako mu se više ne veseliš, nema smisla da ostaneš s njim.

(VisokoIN)