Ovo su posljednje riječi muzičkih zvijezda

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Unatoč njihovim postignućima za vrijeme života, posljednje riječi brojnih slavnih ljudi nisu bile pretjerano duboke. A pretpostavlja se da će rock zvijezde, čije je živote obilježilo pisanje dubokoumnih stihova od kojih bi se neki lako mogli podvesti i pod poeziju, u trenutku prije smrti izgovoriti posljednju misao prema kojoj će ih se pamtiti. Ali, prema pisanju Jeremyja Simmonda u nedavno ponovo izdanoj “Enciklopediji mrtvih rock zvijezda: Heroin, pištolji i sendviči sa šunkom”, to nije uvijek tako bilo: “Kad stigne posljednji trenutak i oni najelokventniji borili su se pronaći prave riječi”, napisao je, prenosi Guardian.

Psihologinja Linda Blair vjeruje da jako puno ovisi o uvjetima pod kojima završavate svoj život: “Pitanje je znate li da ćete umrijeti ili ne. Ako znate, vjerovatnije je da će vaše posljednje riječi imati perspektivu i ozbiljnost. Ako ne znate, vjerovatnije je da će u pitanju biti nasumičan komentar o onome što vas u tom trenutku okružuje. I dok su nam George Harrison, Bob Marley i Kurt Cobain ostavili prilično dubokoumne poruke, neki drugi bili su ipak nešto manje inspirirani. Provjerite koje su posljednjih riječi nekih slavnih muzičara.

Bo Diddley: “Ne idem u raj! Dolazim kući”

Amy Winehouse (na Twitteru): “Oinka Oinka Oinka zašto ste budni”

Terry Kath (gitarist Chicaga koji je preminuo od prostrjelne rane koju si je sam zadao): “Ne brinite, nije napunjen – vidite?”

Michael Jackson: “Volio bih popiti malo mlijeka. Molim, molim, dajte mi još malo”

Cozy Powell (bubnjar koji je preminuo u automobilskoj nesreći dok je razgovarao sa svojom djevojkom na telefon): “O, sranje…”

Kurt Cobain: “Izgubio sam strast pa upamtite – bolje je izgorjeti nego izblijedjeti. Mir, ljubav, empatija”.

Barry White (svojoj njegovateljici): “Ostavi me na miru, dobro sam”

George Harrison: “Volite jedni druge”

Bob Marley: “Novac ne može kupiti život”

Layne Staley (pjevač Alice in Chainsa): “Nemojte me ostaviti ovako”

Bing Crosby: “Momci, ovo je bila odlična partija golfa!”

Marvin Gaye: “Otac me mrzi i više se neću vratiti”

“Dimebag” Darrell Abbott (upucan na pozornici u Ohiju): “Van Halen!”

Whitney Houston: “Idem vidjeti Isusa”

Tupac Shakur: “Ja? Ti si jedan hitac u jebenu glavu!”

Jimi Hendrix: “Čovječe, jako mi treba pomoć”

James Brown: “Večeras odlazim”

Adam Faith: “Channel 5 je totalno sranje, zar ne? Kriste, kakvog sve sranja gore ima”

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.