Ovo su površine u vašem domu koje morate čistiti baš svaki dan

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iako imamo sve manje vremena tijekom dana za uobičajne kućanske poslove, ipak postoje neki koje bismo trebali obavljati svaki dan. Riječ je o stvarima i površinama u vašem domu koje biste trebali čistiti svakodnevno.

Ovo je vrijeme kada je u ponudi puno voća i povrća i mnogima upravo to koriste kako bi si napravili i uživali u svježim sokovima. Ukoliko koristite sokovnik ili aparat za kavu, ne odgrađajte čišćenje tih apšarata. Lako se u njima mogu nataložiti bakterije i uzrokovati zdravstvene probleme pri ponovnoj uporabi aparata, piše Večernji list.

Sudoper je odlična podloga za razvoj bakterija ukoliko ga ne čistite redovito i u njemu ostanu mali komadići hrane. Sudoper redovito održavajte čistim.

Mrvice od kruha od stola svakako čistite odmah nakon jela. U suprotnom kao da ste pozvali na večeru mrave i ostale “nepoželjne goste”, a ako gazite po njima lako ćete ih raznijeti i u ostatak svog doma.

Kuhinjsku radnu ploču i ploču za rezanje svakako biste trebali očistiti odmah nakon uporabe kako biste spriječili nastanak bakterija.TOP VIJESTI

Više vijesti