Ovu popularnu aplikaciju djeca ne bi smjela koristiti?

Neke škole širom Velike Britanije već su počele da zabranjuju korištenje Snapchata tokom nastave, a dječiji komesar Ana Longfild smatra da bi roditelji trebalo da nastave s istom praksom i nakon škole, prenosi B92.

Longfildovoj najviše smeta što Snapchat zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu ovvisnost kod djece. To se naročito odnosi na tzv. “vatricu” – kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Djeca se međusobno takmiče ko će duže održati “vatricu” u životu.

Longfildova je upozorila roditelje da prouče aplikacije koje njihova djeca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima, prenosi LCB.

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti djeci da koriste Snapchat, ističe komesar.

U nedavno objavljenom izvještaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na djecu, prije svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem “lajkova” prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Snap, kompanija koja je osmislila Snapchat, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili dijeljenja.

“Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbjedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbijedila”, poručila je kompanija.

Vezani članci

Zapalile skoro 200 tona slame, htjele snimiti video za TikTok

VISOKOIN.COM

Preminuo Božidar Nikolić, reditelj Balkanskog špijuna

VISOKOIN.COM

SAD ukinuo sankcije kineskoj kompaniji Xiaomi

VISOKOIN.COM

Vakcinisala se i Jelena Karleuša: Nisam ništa osjetila

Visokoin.com

Sarajevski reper Sajfer predstavio novi spot: Doživite “Milano” (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Umrla glumica Olympia Dukakis

VISOKOIN.COM