Ovu poruku s WhatsAppa odmah izbrišite, hara nova prevara

Prevara je pametna, a procjenjuje se da bi šteta mogla biti velika.

Korisnici WhatsAppa ponovno su se našli na meti prevaranata. Kako piše Independent, u popularnu aplikaciju stižu poruke čija je namjera navesti vas da podijelite svoje bankovne podatke. Iako ovakav tip prevare nije ništa novo, analitičari ju nazivaju pametnom i procjenjuju da bi šteta mogla biti velika.

‘Imamo informaciju o isteku jednogodišnjeg pokusnog korištenja WhatsAppa. Nakon isteka ova aplikacija vam neće biti više dostupna te preko nje nećete moći slati niti primati poruke. Kako bi WhatsApp i dalje neometano koristili, savjetujemo vam da se pretplatite na jednu od navedenih opcija’, stoji u poruci.

Korisnike se potom navodi na jedan od linkova na ‘portal za korisnike’ gdje je potrebno navesti telefonski broj i ostale podatke. Podsjetimo, pretplata na WhatsApp ukinuta je otkako ga je 2014. preuzeo Facebook, što bi se moglo pokazati problematičnim.

Naime, oni koji su WhatsApp počeli koristiti u fazi dok se naplaćivao, mogli bi biti prvi koji će nasjesti na ovaj trik. Dobijete li ovu poruku, blokirajte pošiljatelja kako vam više ništa ne bi mogao slati, i nikako, ali nikako ne otvarajte navedene linkove. Posljednja zabilježena prevara odnosila se na skidanje zaražena aplikacije WhatsApp Gold koja je inficirala smartfone zloćudnim malvareom.