Padavine i narednih dana, evo kad se očekuje 20 cm snijega

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Velike snježne padavine očekuju nas narednih dana, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica, na jugu kiša. Prognozirana visina novog snijega je 5 do 15 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje između 5 i 9 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu zemlje između 6 i 11 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje između 7 i 13 stepeni.

Više vijesti