Pakistan: Ponuđeno još 200.000 dolara za ubistvo producenta filma ‘Nevinost muslimana’

Na hiljade demonstranata marširalo je u ponedjeljak sjeverozapadnim pakistanskim gradom Peševarom protiv antiislamskog filma snimljenog u SAD-u, a bivši poslanik u državnom parlamentu iz te pokrajine objavio je nagradu od 200.000 dolara za ubistvo producenta filma.

To je drugi put da je u Pakistanu objavljena nagrada za onoga ko ubije tvorca uvredljivog filma koji je izazvao proteste širom muslimanskog svijeta.

Ikramulah Šahid, bivši član parlamenta iz pokrajine Hiber Pahtunhva, objavio je na velikom protestnom skupu da će dati 200.000 dolara onome ko ubije producenta filma, prenosi Xinhua.

Ranije je savezni ministar željeznica Gulam Ahmed Bilur ponudio 100.000 dolara za onoga ko ubije producenta filma. Pakistanska vlada distancirala se od Bilurove ponude nakon što su je osudile Sjedinjene Države.

U ponedjeljak je održan najveći protestni skup u Pakistanu do sada protiv filma.

Vijeće Difa-i-Pakistan (DPC), ili Vijeće odbrane Pakistana, mješavina islamskih grupa, organizovalo je protestni miting u Pešavaru, tokom kojeg su demonstranti marširali nekoliko kilometara glavnom cestom koja vodi do plemenske regije Hiber i Afganistana.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar