Palestina: Hakeri prekinuli telefonsku mrežu i internet

Palestinska uprava saopštila je danas da je glavna telefonska mreža na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze bila na meti kompjuterskih hakera. U saopštenju se navodi da je na većini palestinske teritorije prekinut i internet.

Portparol Palestinske uprave Gasan Gatib rekao je da su napadi počeli rano ujutro i da su stizali iz više izvora sa raznih strana svijeta.

On nije znao da li su hakerski napadi povezani sa jučerašnjim prijemom Palestinaca u članstvo UNESCO-a.

U nedostatku mirovnih pregovora, koji su propali prije godinu dana usljed spora oko gradnje u jevrejskim naseljima, palestinski predsjednik Mahmud Abas pokrenuo je zahtjev za priznanje državnosti u UN.

Palestinci žele da ustanove svoju državu na Zapadnoj obali, Pojasu Gaze i istočnom dijelu Jerusalima a to je teritorija koju je Izrael osvojio 1967. godine u Bliskoistočnom ratu.

UNESCO je juče Palestincima odobrio punopravno članstvo i Izrael je taj postupak ocijeno kao “tragediju” koja će uticati na mirovne napore, dok su SAD saopštile da će prekinuti sa finansiranjem ove organizacije.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Švedska već sedam dana “na nuli”, a puna je turista, sve djelatnosti rade, ide se u školu i sve to bez gotovo ikakvih restrikcija

Visokoin.com

Francuski vojnici ubili lidera Islamske države na području Zapadne Afrike

Visokoin.com

Policija zbog nereda u Sloveniji pozvala rezervni sastav u pomoć

Visokoin.com

FBI objavio prvi dokument s kojeg je skinuta oznaka “povjerljivo”

VISOKOIN.COM

Napadi 11. septembra – Najrazorniji teroristički napad u historiji čovječanstva

VISOKOIN.COM

U Italiji snimljen morski pas čudnog izgleda, ribari u šoku: ‘Kakav je ovo mutant?!’

Visokoin.com