-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Palmer i Eichhorst se sastali sa delegacijama SDA i HDZ-a

Jutros u 9 sati u Delegaciju Evropske unije u Sarajevu počeo je sastanak Matthewa Palmera i Angeline Eichhorst sa predstavnicima stranaka u Bosni i Hercegovini, javila je reporterka N1.

U Delegaciju EU prvo je stigla delegacija SDA predvođena liderom ove stranke Bakirom Izetbegovićem. U delegaciji je i Alma Čolo, predsjedavajuća Interresorne radne grupe i Halid Genjac, član Predsjedništva SDA.

Negdje u 10 sati stigla je i delegacija HDZ-a BiH. Reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić javila je kako su na sastanku sa Palmerom i Eichhorst došli prvi čovjek HDZ-a Dragan Čović, te između ostalih članovi Predsjedništva ove stranke Bariša Čolak i Marinko Čavara.

Poslije podne zakazan je sastanak sa predstavnicima opozicije.

Podsjećamo, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst borave u Bosni i Hercegovini od subote.

Prvenstveni fokus njihove zajedničke posjete je na ustavnim i izbornim reformu, koje su potrebne za odlučan iskorak Bosne i Hercegovine na putu zemlje ka EU.

Unesite komentar