Pandurević: BHRT i RTRS su na granici stečaja, pitanje je ko će prvi ugasiti svjetlo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Šefica Kluba zastupnika SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević je u toku rasprave o Izvјеštајu о finаnsiјskој rеviziјi Rаdiо-tеlеviziје Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2015. gоdinu kazala da podaci pokazuju kako je BHRT zbog dugovanja na granici stečaja, a da su dugovanja u RTRS-u još veća.

Ona ističe da joj se čini kako je krah neminovan za kompletan RTV sistem i da je samo pitanje ko će prvi ugasiti svjetlo, BHRT ili RTRS.

Pandurević je kazala da je niko ne može uvjeriti da komercijalne televizije mogu funkcionisati bez takse, a da javni servisi ne mogu.

Istakla je da radnici na BHRT-u i RTRS-u nemaju ovjerene zdravstvene knjižice.
Ispričala je da na RTRS-u postoje dvije radnice koje procjenjuju da li radnik treba ljekaru i tek nakon toga im se odobrava ovjeravanje zdravstvene knjižice. Dotakla se i dugovanja FTV-a i RTRS-a, ističući da je evidentno kako je neko napravio krivično djelo.

Zapitala se i zašto tri servisa u ovako teškoj situaciji plaćaju mjerenje gledanosti i da li građani BiH uopće doživljavaju javne servise kao servise građana. Istakla je da je problem u samim servisima.

Riječ je imao i predsjedavajući Zastupničkog doma Šefik Džaferović koji je rekao da zastupnici ne treba da govore o kolapsu javnog servisa, već da moraju učiniti sve da sistem od tri servisa i korporacije opstane.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.