Papa: Gospa ne radi u pošti da bi nam svaki dan slala poruke

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Papa Franjo je u propovijedi na misi u Domu Sveta Marta u četvrtak izjavio kako Gospa nije direktorica poštanskog ureda i ne šalje svaki dan poruke. Ove papine riječi mogle bi se dramatično odraziti na vjerovanje o ukazanjima u Međugorju.

“Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti, jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče. Ili kako nešto učiniti? To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar, jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga”, kazao je papa komentarušići prvo čitanje Knjige mudrosti, objavio je Večernji list.

Papa je istakao da je Gospa Majka koja sve voli, ali nije direktorica poštanskog ureda. Naglasio je kako takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga te od mira i mudrosti.

“Isus je rekao kako Kraljevstvo božje ne dolazi u oblicima koje privlači pažnju, već dolazi s mudrošću. Kraljevstvo nebesko je među vama, rekao je Isus. Također, rekao je kako nam to daje mudrost i mir”, istakao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Ove papine riječi bi se mogle odraziti na vjerovanje o ukazanjima u Međugorju.

Podsjetimo, Blažena Djevica Marija, u narodu poznata i kao Međugorska Gospa ili Kraljica Mira prvi se put ukazala 24. juna 1981. na predjelu zvanom Podbrdo, na brdu Crnica u Međugorju. Pojavila se u sumrak u liku divne, mlade žene s djetetom u naručju, koja je preko šestoro djece, što su je vidjela, svijetu poslala poruke o miru, vjeri, ljubavi, molitvi, obraćenju i postu.

Svakog 25. u mjesecu Gospa se preko svoje vidjelice, Marije Pavlović Luneti, obraća svijetu objavljujući svoje duhovne poruke sa istim žarom kao i 1981. godine. Vatikan nije ni priznao, ni opovrgnuo ova ukazanja, jer ona još traju. Međugorje je službeno prihvaćeno kao mjesto molitve.

Prema nekim procjenama, od početka Gospinih ukazanja do danas Međugorje i Bijakoviće posjetilo je blizu 45 miliona hodočasnika iz preko 130 zemalja svijeta. Svakodnevno su dolazili i dalje neumorno dolaze da se skrušeno i u miru mole i nadahnjuju upečatljivim Gospinim porukama koje im pomažu iz temelja promjeniti svoj duhovni život i život svojih porodica.

Više vijesti