Paravinja iz banjalučkog zatvora danas prebačen u Hrvatsku

Dragan Paravinja /43/, koji je optužen za ubistvo Antonije Bilić /17/ iz Šibenika, prebačen je danas iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice kod Banjaluke u Hrvatsku, rekao je Srni direktor Zavoda Pero Dunjić.

Dunjić je pojasnio da je Paravinji prekinuto izdržavanje kazne i da će on biti vraćen u Tunjice, s obzirom da ga je Okružni sud u Sokocu osudio na izdržavanje kazne od dvije godine i devet mjeseci zbog pokušaja silovanja u Palama.

Ministarstvo pravde Hrvatske je prije mjesec dana primilo rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se dozvoljava privremeno izručenje Paravinje.

Nakon hapšenja u Srpcu u junu prošle godine, Paravinja je izručen u Hrvatsku, a zatim vraćen u BiH, te je u Okružnom sud u Sokocu osuđen na 34 mjeseca zatvora zbog pokušaja silovanja u Palama 2002.

Osim Hrvatske, Paravinju potražuje i Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja. On je u toj zemlji pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora.

Paravinja, inače vozač kamiona, najprije je priznao, a zatim porekao da je ubio Bilićevu, za kojom se još traga.

Nakon što stigne u zatvor u Šibenik, Paravinja će se u sudu izjasniti o krivici za ubistvo maloljetne Antonije 7. juna pošle godine i pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperke krajem juna 2010.

(VisokoIN/Srna)