Paravinja proglašen krivim za ubistvo Antonije Bilić, dobio 40 godina zatvora!

Dragan Paravinja je kriv za otmicu i ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić, odluka je Županijskog suda u Šibeniku, javljaju hrvatski mediji. Osuđen je na kaznu od 40 godina zatvora.

Jučer se Paravinja na vlastiti zahtjev lično obratio sudu. Svoju je odbranu iznosio pola sata. Ponovio je da je nevin, da nije imao ništa s nestankom Antonije Bilić i da je do ove optužnice doveo splet nesretnih okolnosti.

Advokat porodice Bilić, Vinko Ljubičić nije bio na jučerašnjem ročištu, koje je zatvoreno za javnost. U srijedu su advokatu iznijeli svoje završne riječi, a tužitelji su zatražili maksimalnu kaznu, koja za ovaj zločin iznosi 40 godina zatvora.

17-godišnja Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. juna prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon hapšenje u BiH priznao ubistvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom.

Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu. Ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar