Pas izgrizao jednomjesečnu bebu, liječnici se bore za život djevojčice

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jednomjesečnu djevojčicu u petak poslijepodne u mjestu Repaš ugrizao je pas, nanijevši joj teške ozlijede glave nakon čega je hitno prevezena u zagrebačku Klaićevu bolnicu gdje joj se liječnici bore za život, objavili su večeras mediji.

Prema dosadašnjim informacijama pas je djevojčicu teško ozlijedio u obiteljskoj kući u Repašu.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, a očevid radi utvrđivanja okolnosti nesreće bit će obavljen po nalogu Županijskog državnog odvjetništva. Policija je o događaju informirana u 14:45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je djevojčica najprije dovezena, navodi lokalni portal Klikaj.hr. Kasnije je u pratnji roditelja prevezena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

“Prvi pregled obavljen u našoj bolnici napravljen je nešto prije 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Operacija je u tijeku. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, stradalo je i moždano tkivo. Dijete je kritično”, rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić za Jutarnji list.

Iako ne postoje službene potvrde, doznaje se da je pas koji je napao malenu djevojčicu pasmine Argentinska doga.

Više vijesti